Svou bezdětnost vysvětluje Harrisová moderní rodinou

0
86
harrisova
Demokratická kandidátka na prezidentku USA Kamala Harrisová zdraví své příznivce. / Foto: The Democratic Party

Kandidátka na prezidentku USA za demokraty Kamala Harrisová svou bezdětnost vysvětluje tím, že rodina má více podob. A sama Harrisová žije v moderní rodině, v níž jí její vlastní biologické děti nahrazují děti muže, s nímž je v manželství deset let.

Prezidentská kandidátka amerických demokratů si za to, že nemá vlastní děti, vyslechla ostrou kritiku již několikrát v minulosti. Ostrá slova k její osobě kvůli bezdětnosti míří především od republikánů. V rozhovoru pro podcastový pořad “Call Her Daddy”, který v USA patří mezi velmi oblíbené streamované pořady hlavně u žen, Kamala Harrisová [59] svou bezdětnost ale vysvětlila tím, že lidé v USA již nežijí v 50. letech minulého století.

„Rodina má mnoho forem a myslím si, že ve stále větší míře si uvědomujeme, že už nejsme v padesátých letech,” řekla minulý týden v rozhovoru s Alex Cooperovou, která vede otevřené rozhovory na zmiňované platformě.

Ve svých slovech Harrisová narážela na období 50. let, kdy ve Spojených státech platily a dodržovaly se velmi konzervativní hodnoty i co se týče postavení žen ve společnosti, rodině a práci. Kdy se mělo za to, že žena má vychovávat děti a starat se o domácnost.

Bezdětnost Harrisové vyčítají hlavně republikáni

Na rozhovor upozorňuje na svých stránkách také americká televize CNN. A uvádí, že Harrisová tím reagovala zřejmě na kritiku arkansaské republikánské guvernérky Sarah Huckabeeové Sandersové. Ta nedávno prohlásila, že její tři děti pro ni znamenají “neustálou připomínku všeho, co je v této zemi ve hře”. A že si i díky svým dětem zachovává pokoru.

„Kamala Harrisová bohužel nemá nic, co by ji udržovalo pokornou,” řekla na adresu prezidentské kandidátky guvernérka Huckabeeová Sandersová.

Bezdětné ženy jsou v české společnosti podezřelé, říká Pekarová

A před několika měsíci se na sociálních sítích objevilo video, v němž současný republikánský kandidát na viceprezidenta J. D. Vance říká, že Spojeným státům vládnou demokraté, korporátní oligarchové a “partička bezdětných dam, které mají kočky a jsou nešťastné ze svého života a rozhodnutí, která udělaly”.

Krátké video pochází z vyjádření Vance pro televizní stanici Fox News z roku 2021. Na stranu Harrisové se po jeho „znovuobjevení“ na sociálních sítích postavily mnohé známé osobnosti, například rovněž bezdětná herečka Jennifer Aniston. A jako Childless Cat Lady, tedy Bezdětná dáma vlastnící kočku, se v září potvrdila i popová zpěvačka Taylor Swiftová v prohlášení, v němž jako kandidátku na prezidentku podpořila Harrisovou.

Harrisová míní, že úplně bezdětná přeci jen není

Nicméně prezidentská kandidátka a současná viceprezidentka v rozhovoru s Alex Cooperovou argumentuje, že sice nemá vlastní, tedy biologické děti, ale má dvě nevlastní děti Colea a Ellu. Jde o dvě dnes již dospělé děti Douglase Emhoffa. Muže, se kterým Harrisová žije deset let v manželství.

Harrisová v rozhovoru řekla, že má “velmi moderní rodinu” a že “tyto děti má nade vše ráda”. O čemž podle ní svědčí i to, že Cole a Ella ji nazývají “momala”. To je spojení slov “mom” [máma] a jejího křestního jména Kamala. Slovo “momala” si Harrisová přidala i do svého popisu na sociálních sítích.

Lidé v USA platí za léčbu i miliony. Když je nemají, vezmou jim domy

Oproti tomu její prezidentský protikandidát, republikán Donald Trump, má pět dětí. I když celkem se třemi ženami. A sice nejstaršího Donalda Trumpa Jr., Ivanku Trumpovou a Erica Trumpa ze svého prvního manželství s původem českou modelkou a lyžařkou Ivanou Trumpovou. Dále Tiffany Trumpovou z manželství s americkou herečkou Marlou Maplesovou a nejmladšího Barrona Williama Trumpa se svou současnou manželkou a bývalou první dámou Spojených států Slovinkou Melanií.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here