Ministr Válek navštívil se svým stranickým kolegou Nemocnici Vrchlabí

0
1682
Vrchlabi
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na návštěvě Nemocnice Vrchlabí. Po jeho pravé straně stojí ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková. / Foto: Penta Hospitals CZ

Vrchlabskou nemocnici navštívil v pondělí [9.9.] ministr zdravotnictví Vlastimil Válek [TOP 09] v doprovodu svého stranického kolegy Leoše Hegera. Nemocnice Vrchlabí zajišťuje péči místním i turistům. Těch v Krkonoších rok od roku přibývá.

Spádová oblast Nemocnice Vrchlabí zabírá asi 35 tisíc obyvatel. Nicméně vzhledem ke své poloze, kdy pod ni spadají centrální a západní Krkonoše, je její význam v oblasti obrovský.

To na číslech dokládá analýza Krkonošského národního parku [KRNAP], která ukazuje, že v roce 2022 zaznamenaly Krkonoše přes 12 milionů návštěv. A počátkem tohoto týdne se do Nemocnice Vrchlabí, která se mimo jiné specializuje na traumatologii a chirurgii, vydal na návštěvu ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Nemocnice Vrchlabí je skvělým příkladem v poskytování moderní zdravotní péče v regionu,“ řekl při své návštěvě zařízení.

Lidé v Aši jsou bez zdravotní péče. Prezident Pavel z toho přestal i mluvit

Ocenil spolupráci vedení nemocnice s místní samosprávou. Což dokládá i to, že nemocnici si ministr prošel v doprovodu nejen svého stranického kolegy a bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera, ale také zastupitele města Vrchlabí Lukáše Teplého a generální ředitelky skupiny Penta Hospitals CZ, pod kterou nemocnice spadá, Barbory Vaculíkové.

„Nemocnici jsem si prošel a promluvil s personálem i pacienty a opravdu: Klobouk dolů! Musím také ocenit kvalitní komunikaci vedení nemocnice s vrchlabským zastupitelstvem, která je na vysoké úrovni i frekvenci,“ uvedl po návštěvě Nemocnice Vrchlabí ministr Válek.

Nemocnice Vrchlabí je špička v traumatologii a chirurgii

O rozvoji nemocnice od doby jejího převzetí v roce 2016 až do současnosti promluvila s ministrem Barbora Vaculíková. Díky investicím v posledních letech se dnes nemocnice zařazuje k moderním zdravotnickým zařízením. To co do vybavení i samotného vzhledu zařízení. A investice podle ní vedly také k rozšíření nabídky zdravotních služeb.

„Pro nás je vždy cenné ukázat, co jako soukromý poskytovatel ve zdravotnictví umíme, jaký je náš potenciál, ale i diskutovat s panem ministrem aktuální výzvy českého zdravotnictví,“ řekla k návštěvě Vaculíková.

Neptáte se, Vy jste pan Novák, ale ptáte se: Jak se jmenujete?

Vrchlabská nemocnice podle ní pacientům nabízí široké portfolio zdravotní péče, které zahrnuje ambulantní výkony, akutní medicínu i následnou péči, včetně té rehabilitační. Nemocnice je známá především pro svou špičkovou péči v oblasti traumatologie a chirurgie. Což je pro ni jako pro zdravotnické zařízení v blízkosti Krkonoš hodně zásadní. Velmi vyhledávaným ze strany pacientů je i tamní ortopedické oddělení, které spolu s nedávno otevřenými odděleními následné rehabilitační péče a ambulantní rehabilitace poskytují komplexní péči a léčbu pohybového aparátu.

Skupina Penta Hospitals CZ v Česku provozuje celkem deset nemocnic. Pět nemocnic se soustředí na akutní péči, zbývajících pět nemocnic na intenzivní následnou péči. Zaměřuje se i na zajištění dostupnosti zdravotně sociálních a sociálních pobytových služeb. Což činí prostřednictvím sítě Alzheimer Home, pod níž spadá 34 specializovaných center péče o pacienty s demencemi o kapacitě přibližně 3,5 tisíce lůžek. Skupina v ČR zaměstnává více než 4 300 pracovníků.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here