Nový ředitel ÚVN Masopust mění náměstky a teď i mluvčí

0
4601
mluvci
Ministryně obrany Jana Černochová uvádí do funkce nového ředitele ÚVN Václava Masopusta. / Foto: MO ČR

Po svém nástupu do funkce ředitele pražské Ústřední vojenské nemocnice [ÚVN] Václav Masopust stihl vyměnit většinu náměstků a nyní má i novou mluvčí. Říká, že se chce obklopit lidmi své krevní skupiny, kteří pracují na více než 100 procent.

Novou tiskovou mluvčí pražské ÚVN se stala po nástupu nového ředitele Václava Masopusta bývalá redaktorka veřejnoprávních médií [ČT a ČRo, pozn. red.] Adéla Davidová. Na pozici vystřídala Jitku Zinke.

„Od nové tiskové mluvčí očekávám především zlepšení komunikace s veřejností. Naším cílem je informovat jak o úkolech spojených s Armádou ČR, tak o novinkách v léčbě pro širokou veřejnost,“ vysvětlil důvody výměny mluvčí ÚVN Václav Masopust.

Fakt je, jak vyplývá i ze zkušeností redakce Zdravé Zprávy, že komunikace s médii nepatřila zrovna k silným stránkám ÚVN. Masopusta do funkce ředitele jmenovala k 1. červenci ministryně obrany Jana Černochová [ODS] poté, kdy k poslednímu červnu na pozici na vlastní žádost rezignoval Miroslav Zavoral. Nový ředitel ÚVN dále uvedl, že v komunikaci se chce nemocnice pod jeho vedením více zaměřit na péči o aktivní vojáky, válečné veterány i civilní pacienty.

Pražská ÚVN chce zlepšit nábory vojáků

Podobná slova ostatně zazněla i z úst ministryně Černochové při představování [18.7.] nového ředitele ÚVN prezidentu republiky Petru Pavlovi na Pražském hradě.

„Ústřední vojenská nemocnice je pro nás stěžejní institucí. Nejenom, že se stará o zdraví vojáků a pečuje o válečné veterány, ale plní i důležité funkce při zajištění náboru. Zrychlení zdravotních prohlídek uchazečů o vstup do armády je jednou z důležitých oblastí, na kterou se musí pan ředitel Masopust zaměřit,“ uvedla tehdy Černochová.

Ústřední vojenskou nemocnici v Praze povede Václav Masopust

Na setkání ředitel ÚVN Masopust představil prezidentovi jako vrchnímu veliteli ozbrojených sil i svou vizi pro další rozvoj nemocnice.

„Naprosto rozumím tomu, že nábor kvalitních lidí je v současné bezpečnostní situaci pro Armádu ČR klíčový. Uděláme maximum pro to, aby zdravotní prohlídky byly ze strany naší nemocnice co nejrychlejší. A abychom tak pomohli k rychlému náboru,“ reagoval tehdy na slova ministryně Masopust.

Dále zmínil, že se nemocnice více zaměří i na poskytování kvalitní zdravotní péče pro profesionální vojáky, příslušníky Aktivní zálohy i pro válečné veterány.

Ředitel Masopust vyměnil nejen mluvčí, ale i náměstky

Po svém nástupu do vedení pražské ÚVN Masopust odvolal tři náměstky. Podle informací na webu ÚVN se staly novými náměstky pro ekonomiku Tomáš Perutka a pro investice Jiří Havel. Post náměstka pro logistiku zůstává zatím neobsazený. Další náměstek pro léčebnou a preventivní péči by měl podle informací v médiích skončit na konci srpna.

K personálním změnám hned v prvních dnech po svém nástupu Masopust na webu nemocnice uvedl, že kolem sebe chce mít lidi “své krevní skupiny”. Tedy lidi, kteří pracují  “na více než 100 procent”. Jako jeden z hlavních cílů si podle svých slov předsevzal vrátit zařízení ‘vojenského ducha’. Ten se podle něj za éry minulého ředitele Miroslava Zavorala ze zařízení docela vytratil.

V podmínkách výběrového řízení podle Masopusta nemocnice požadovala, aby noví členové managementu měli zkušenosti se spoluprací s ministerstvem obrany či zahraničím. Podle webu neměl nový ředitel v předchozí vedení nemocnice důvěru.

„Potřebuji lidi, kteří umí spolupracovat se všemi organizacemi a jsou schopni pracovat rychleji,” vysvětlil personální změny.

–VRN/ČTK–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here