Jakub Komárek převzal vedení Krajské zdravotní

0
106
Jakub_Komarek
Nový předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. Jakub Komárek / Foto: KZ

Vedení nemocnic Ústeckého kraje sdružených do Krajské zdravotní a.s. převzal k 2. červenci dosavadní člen jejího představenstva Jakub Komárek. Post předsedy představenstva k 1.7. opustil Ondřej Štěrba. Jako důvod uvedl rodinné důvody.

O výměně předsedy představenstva Krajské zdravotní a. s. informuje v tiskové zprávě mluvčí společnosti Petra Roubíčková. Podle ní Jakuba Komárka do vedení společnosti navrhl na mimořádném jednání [1.7.] Ondřej Štěrba. Jeho návrh jednomyslně odsouhlasili všichni členové představenstva. Ve funkci předsedy tak Štěrbu s účinností od úterý 2. července nahrazuje Jakub Komárek.

Členem představenstva Krajské zdravotní jsem od června 2021, takže s odpovědnostmi ve funkci předsedy jsem velmi dobře obeznámen. Bude také zachována i potřebná kontinuita práce představenstva na aktuálních úkolech před nadcházejícími krajskými volbami,“ uvedl ke své nové pozici Komárek.

Ústecká Masarykova nemocnice otevřela nový pavilon za 1,8 mld. Kč

Z letošních podzimních voleb do krajských zastupitelstev, které připadají na 20. a 21. září, tak vzejde i nové zastoupení v představenstvu Krajské zdravotní.

Ing. Jakub Komárek zastává funkce na kraji i na obci

Vystudovaný ekonom Jakub Komárek pochází z Litoměřic. V obci Klapý, kde aktuálně žije, je i členem místního zastupitelstva. Rovněž zastává pozici místopředsedy investiční a majetkové komise Ústeckého a kraje.

Ondřej Štěrba jako důvod své rezignace uvedl rodinné důvody, kvůli kterým se nemůže práci ve vedení naplno věnovat. Členem představenstva ale nadále zůstává. Štěrba se do vedení KZ dostal po volbě v červnu 2021, kdy na pozici předsedy představenstva vystřídal Adama Vojtěcha [za ANO]. Ten funkci převzal poté, co rezignoval na pozici ministra zdravotnictví ve vládě Andreje Babiše [ANO], do které se ale vrátil na konci května 2021.

Kauza Krajské zdravotní ukazuje na manipulace se zakázkami

Pod Krajskou zdravotní spadá cekem sedm nemocnici Ústeckého kraje. A sice Nemocnice Děčín, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most, Nemocnice Chomutov. Od dubna roku 2021 se její součástí stala Nemocnice Litoměřice a od července téhož roku nemocnice v Rumburku. To jako detašované pracoviště Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Krajská zdravotní patří mezi největší poskytovatele zdravotní péče v Česku, zaměstnává kolem 8 500 lidí. Letos v polovině února v KZ zasahovala policie a zadržela kvůli podezření z manipulace veřejných zakázek [nákup zdravotnického materiálu] několik jejích manažerů. Důvodem bylo podezření, že zadržení tvořili součást organizované zločinecké skupiny. Údajně měli brát úplatky za přidělování konkrétních veřejných zakázek.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here