Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi v Praze má akreditaci ČSAZ

0
329
na_slupi
Foto I,II: Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi

Pražská Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi získala prestižní akreditaci kvality a bezpečí od České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví [ČSAZ]. Ocenění potvrzuje vysokou úroveň péče a bezpečnosti pacientů v zařízení.

„Akreditace odráží nasazení našich zaměstnanců a potvrzuje, že v Nemocnici sv. Alžběty Na Slupi poskytujeme kvalitní, bezpečnou a odbornou péči,“ uvedla náměstkyně pro nelékařské zdravotní obory a kvalitu nemocnice Marcela Tomanová.

Podle ní ČSAZ důkladně prověřila fungování nemocnice. V auditu se zaměřila hlavně na kvalitu péče, bezpečnost pacientů, efektivitu procesů a také na kvalifikaci personálu.

„Nemocnice tak prokázala, že splňuje přísné standardy v oblasti zdravotní péče,“ doplnila náměstkyně Tomanová.

Akreditace Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi podle ní přináší výhody jak pro pacienty, tak pro zaměstnance. Pro personál představuje uznání jeho tvrdé a obětavé práce, zvyšuje motivaci a spokojenost a zajišťuje pro něj bezpečné a kvalitní pracovní prostředí.

„Pacientům dává jasný signál, že jim poskytujeme péči na nejvyšší úrovni,“ dodala náměstkyně.

Nemocnice se dynamicky rozvíjí

Nemocnice se podle ní v posledních letech rozvíjí po všech stránkách. V říjnu 2023 získala jako první zařízení následné péče v ČR titul Podnik podporující zdraví. V květnu 2024 se stala fakultním zařízením Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Což umožní studentům speciální pedagogiky získávat praktické zkušenosti přímo v nemocnici.

A vedení nemocnice má ambiciózní plány i do budoucna. V roce 2025 připravuje rozšíření kapacit, modernizaci zařízení a implementaci nejnovějších medicínských technologií.

„Věřím, že se po dokončení přestavby stane naše nemocnice lídrem v oblasti následné lůžkové péče,“ přiblížil plány jednatel nemocnice Karel Matyska.

Penta Hospitals odmítá povinné minimální platové tabulky pro lékaře

I podle něj je nynější získání akreditace ČSAZ dalším důkazem úspěšného směřování „nové“ Nemocnice sv. Alžběty k poskytování špičkové péče pacientům a k vytváření kvalitního pracovního prostředí pro zaměstnance.

O Nemocnici sv. Alžběty Na Slupi

Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi je církevní poskytovatel zdravotních služeb. V Praze zajišťuje následnou lůžkovou péči s rozšířenou rehabilitací pro pacienty přicházející k doléčení z akutních lůžek nemocnic. Kapacita následné lůžkové péče přesahuje 100 lůžek včetně lůžek sociálních.

Smrt není prohra, říká sekretář ČBK Stanislav Přibyl

Nemocnice ale poskytuje i ambulantní péči odborných lékařů. Vybraná pracoviště se zaměřují například na postcovidovou péči. Ta se zabývá léčbou následků po prodělání onemocnění covid-19.

Moderní plicní ambulance nabízí komplexní vyšetření plic včetně postcovidového screeningu a respirační fyzioterapie. V postcovidové péči pak úzce spolupracuje s ambulancemi neurologie a rehabilitační lékařství.

Covid proniká do mozku i svalů. Následky vyřazují z běžného života

Vedení nemocnice počítá s rozvojem a rozšířením lůžek následné léčebné péče a sociální péče. Zaměřit se chce rovněž na plicní ambulance a fyzioterapie. Přitom ji čeká postupná oprava a modernizace budovy.

„Naším záměrem je areál nemocnice opravit a vrátit klášternímu objektu jeho původní nadčasový ráz,“ nastiňuje plány vedení nemocnice.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here